Beeld van albast

Verfijnde schoonheid

15+

jaar beeldhouw ervaring

3+

Exposities

25+

gemaakte beelden

1001

Ideeën 
Beeld van witte albast met als titel Transparantie

Beeld 'Transparantie'

Een kunststuk van wit albast dat zijn volle pracht onthult wanneer het staand wordt tentoongesteld, badend in het licht. De transparantie van het albast komt het best tot uiting in dit spel van licht en schaduw, waar elke nuance van witte pracht tot leven komt. Eén van wat meer abstractere beelden in mijn beeldencollectie.


TE KOOP - 990 euro

Beeld albast

Beeld 'Albasten ei'

Dit sierlijke witte albasten ei heeft het geluk dat de aders van de steen het ei subtiel benadrukken. Zorgvuldig gepresenteerd in een olijfhouten bak, rust het ei als een kostbaar juweel in het zand, klaar om uit te komen. De aders van de steen omarmen de vorm van het ei en voegen een extra laag van schoonheid en intrige toe aan dit elegante kunstwerk.

Geïnteresseerd in een beeld van albast?


Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once she grows up - Pablo Picasso


Tastbare kunst, onmiskenbaar uniek. Verrijk jouw omgeving met een exclusief stenen beeld van albast.

Wil je een beeld kopen neem dan contact op.

De schoonheid van een beeld van albast

Albast, alleen het woord klinkt al magisch wat mij betreft. Misschien (her) ken je het woord alleen in poëtische vorm ‘haar albasten huid’. Maar als we het over steensoorten hebben, wat is albast dan voor steen? Wat voor uitstraling heeft het en waarom zou je er een beeld van willen hebben? Al dit soort vragen worden beantwoord in het stuk hieronder.


Een kleine geschiedenis

Albast is een woord dat zijn oorsprong vindt in het Arabische woord "al-ʿaṣbaṭ", wat "vaas" betekent. Van oudsher gebruikt werd het voor het maken van vazen en andere decoratieve voorwerpen gebruikt.


Albast wordt gewonnen in groeves waar het als gesteente voorkomt. Het gesteente wordt vervolgens in blokken gehakt en naar ateliers of winkels gebracht waar beeldhouwers zoals ik het verder bewerken tot prachtige beelden.


Albasten beelden werden vaak gebruikt in tempels en paleizen vanwege de mooie, zachte uitstraling van het materiaal. Ook in de Renaissance was albast een geliefd materiaal onder kunstenaars, zoals Michelangelo en Donatello, die prachtige beelden wisten te creëren uit dit bijzondere gesteente. Albast heeft dan ook een rijke geschiedenis als materiaal voor beeldhouwkunst en staat bekend om zijn unieke schoonheid en elegantie. Een extra bonus om met deze prachtige steensoort te kunnen werken.


Albast - steensoort

Albast is een licht doorschijnende steensoort en heeft een witte tot lichtgele kleur, maar kan ook andere tinten hebben zoals roze, groen of grijs. Deze variatie aan kleuren maakt albast een geliefd materiaal voor kunstenaars zoals ik om unieke en levendige beelden te creëren.


Albast heeft vaak een marmerachtige uitstraling met mooie aders en patronen die het beeld een extra dimensie geven. Vaak zitten deze aders en patronen nog in de steen verstopt, wat het een een mooie verrassing maakt om te kijken waar en hoe dit in het beeld tot uiting komt. Na bewerking heeft het een gladde en zijdeachtige textuur wat ervoor zorgt dat een beeld van albast er elegant en verfijnd uitziet.


Eigenschappen albast

Albast is een prachtig materiaal dat vaak wordt gebruikt voor beeldhouwwerken vanwege zijn transparante eigenschappen. Het wordt ook wel eens kalksteen genoemd vanwege de samenstelling van het mineraal. Een albasten beeld straalt een bepaalde elegantie uit door de marmerachtige textuur en de witte kleur van de steen. Met synoniemen zoals gipssteen, marmer en witte steen, is het duidelijk dat het albasten beeld een tijdloze charme heeft die door de eeuwen heen al inspireert en zal blijven inspireren. Dat vind ik één van de charmes van beeldhouwen, ik maak beelden die eeuwen later nog hun verhalen blijven vertellen, lang nadat ik deze aardbol heb verlaten.


Verken mijn albasten beelden die te koop zijn en laat je betoveren door de transparante schoonheid van deze zijdeachtige steen.


Keer terug naar het begin