Creativiteit heb ik altijd al wel gehad, maar ik ben er pas echt wat mee gaan doen in 2009

Ik zou in 2009 gaan wandelen met een vriendin maar was geblesseerd geraakt. In plaats daarvan gingen we een dag een workshop beeldhouwen volgen. Het was liefde op het eerste gezicht, magisch vind ik het om van een stuk steen iets te maken. Ik wist toen helemaal niet dat ik jaren daarna er een bedrijf in zou hebben. De beschilderde steentjes kwamen later erbij. Door blijvend rugletsel kan ik al een tijd minder beeldhouwen, maar ik wilde wel creatief bezig blijven. Steen of steentjes hebben altijd al aantrekkingskracht op mij gehad. In het groot als in bergen, waar ik een tijd gewoond heb en het voelt alsof if thuis kom. Maar ook in kleinere vorm als in stukken steen, of nog kleiner in steentjes. Ik kan uren struinen over het strand of langs rivierbeddingen op zoek naar mooi gevormde en / of gekleurde steentjes.

Je hoort het wel eens, maar het is echt waar. Het beeld of de vorm zit al in de steen, het wacht er alleen op om eruit gehaald te worden. Als beeldhouwer vind ik het heerlijk om de verrassing die in de steen verborgen zit eruit te halen. Maar ook bij de steentjes die ik beschilder kijk ik goed welk vorm en grootte bij een bepaald thema van het steentje hoort.

Ik in een paar woorden

Tja dat ik creatief ben is natuurlijk categorie stichting open deur. Verder ben ik onder andere impulsief, avontuurlijk, zeker ook in mijn reizen, positief, mijn lat ligt hoog – voor mijzelf en voor anderen. Je moet niet tegen mij zeggen dat iets niet kan, want dan ga ik er juist voor. Aan de ene kant ben ik praktisch ingesteld, maar aan de andere andere kant ook een enorme dromer. Een levensgenieter die van een goed glas wijn houd. Ook blijven de ideeën in mij opborrelen en wil ik nog wel eens mijzelf verliezen in al die ideeën.

Marloes in de zon

Aanloop naar creatief bedrijf

Jarenlang heb ik naast mijn werk gebeeldhouwd. Als toenmalige IT manager was het heerlijk om in mijn vrije tijd uit mijn hoofd te gaan en daadwerkelijk iets te creëeren. En ook totaal wat anders te doen. Eind 2017 heb ik moeten stoppen met mijn werk in loondienst in verband met blijvend rugletsel na een ongeluk jaren geleden.

In de jaren daarna dat ik ziek thuis zat heb ik veel tijd gehad om na te denken waar ik nu echt blij van werd. En dat is onder andere creatief bezig zijn en duurzaamheid. Na twee zware rugoperaties in anderhalf jaar tijd ben ik in 2020 voor mijzelf begonnen.

Hoe mooi is het dat ik twee van mijn passies duurzaamheid en creativiteit kan combineren in mijn twee bedrijven? Want naast dit creatieve bedrijf heb ik nog een bedrijf ‘Marloes Durinck’ waarmee ik ondernemers adviseer en begeleid op het gebied van duurzaam ondernemen. Als multi passionate is dat een droom die is uitgekomen, niet alleen op creatief vlak.

Een gedeelte van mijn creatieve werk doe ik vanuit huis, steentjes beschilderen gaat natuurlijk prima zonder een vaste werkplek te hebben. Het beeldhouwen doe ik afwisselend buiten of in een atelier. Ik ben namelijk ook een enorme natuurliefhebber en combineer het buiten zijn graag met creatief bezig zijn. 

Mijn Missie

Mijn missie met mijn bedrijf is om de wereld mooier achter te laten en mensen te laten genieten van mijn creaties. Waar het kan ook om met mijn creaties te helpen. Beelden of steentjes kunnen namelijk ook therapeutisch werken, mensen helpen om letterlijk een houvast te hebben in moeilijke periodes. 

Mijn persoonlijke missie is dat we als mensen meer in verbinding en harmonie leven. De wereld heeft onze hulp nodig, en ik draag daar graag een steentje aan bij door op een duurzame manier te ondernemen en te leven.

Daarnaast bouw ik mijn levensstijl om mijn onderneming heen. Ik werk daarom ook locatie onafhankelijk met voor mij een juiste mix van werken, reizen en genieten. 

Outdoor
Liefde voor de aarde
Marloes
Marleen Sahetapy Fotografie

Marloes Durinck

"

Kunstenaar // eigenaar

Marloes 

Elke creatie maak ik alsof die voor mijzelf is, ik stop er mijn ziel en zaligheid in.
De uitdaging zie ik erin om van ‘kille’ steen wat moois en warms te maken.
Bij de beelden die ik maak zit het beeld al in de steen, je moet hem ‘alleen’ nog tevoorschijn halen.

Wat je nog niet over mij wist:

🧑‍🎨 Ik droom ervan om mijn eigen atelier en galerij te hebben
🧑‍🎨 Je mag mij wakker maken voor, zou ik niet doen is heel gevaarlijk. Ik ben namelijk erg gehecht aan mijn nachtrust en heb het ook nodig, dus alleen doen als 112 gebeld moet worden!
🧑‍🎨 Van mijn reizen neem ik altijd wel een functioneel iets mee voor in mijn huis.
🧑‍🎨 Ik vind mensen om mij heen gezellig, maar vind het heerlijk om (zeer) regelmatig me in mijn eigen bubbel terug te trekken. Ik kan mijzelf uren verliezen als ik eenmaal in mijn creatieve flow zit.
🧑‍🎨 Ik voel mij thuis in de bergen en toch woon ik er niet meer. Ik heb er gewoond, maar miste mijn familie te veel.

Benieuwd naar de creatieve mogelijkheden in steen? Of heb je een andere creatieve vraag? Vul dan het contactformulier in door op de button hieronder te klikken en ik kom binnen 2 dagen bij je in de lucht. Leuk om van je te horen!